Met de tentoonstelling

Duurzame Doeners

(voorheen tentoonstelling Duurzaamheid) haalt u iets leuks in huis want Duurzame Doeners wordt steeds leuker en interactiever!
De focus ligt op duurzaam dichtbij huis met de onderwerpen: Beter bouwen, Beter eten, Beter huishouden en Energie. Verder komen onderwerpen aan bod als: Tegelwippen (steen eruit, tuin erin), Permacultuur, de eetbare en biodiverse tuin. Ook kun je zelf energie opwekken door te draaien aan een groot wiel, je kunt echte zonnepanelen en zonnecollectoren bedienen en er is een nieuwe grote windtunnel voor demonstratie van windenergie. Tot slot is er ook nog een uitgebreid Jeugdlab om zelf te kunnen experimenteren met energie!

Nu met WINDTUNNEL & live WARMTEBEELDCAMERA!
Naast de klimaatbestendige en waterbewuste uitbreidingen zijn de hoofdonderwerpen in Duurzame Doeners in kleuren opgebouwd als volgt:
Beter bouwen; hier gaan we in op energiebesparende technieken om uw huis duurzaam te verwarmen, isoleren en ventileren. Verder gaan we in op het concept passief bouwen/energieneutraal bouwen of renoveren, earthships, isoleren en zoeken naar warmtelekken.
Duurzaam huishouden; gaat onder meer over het gebruik van ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen tegenover schadelijke middelen, afvalscheiding en recycling. Verschillen tussen diverse soorten verlichting, waterbesparing, energiebesparing en meer..
Beter eten; gaat over duurzaam en minder duurzaam geteelde groenten, fruit, vlees en vis. Biologische landbouw en gebruik van biogas & natuurlijke en schadelijke bestrijdingsmiddelen.
Energie; gaat kort in op de verschilende vormen van vieze/gevaarlijke en schone energieopwekking. Olie, kolen gas en kernenergie passeren de revu en maak kennis met de zonneboiler en normale zon-, wind- en waterenergie. Koude- en warmteopslag, de HR ++ ketel, , warmtepomp, vloerverwarming en meer..
HET JEUGDLAB! Vaak in een aparte zaal met enige begeleiding voor groepen wordt intensief gebruik gemaakt van het Jeugdlab!
Experimenteer met een mini-zonneboiler en meet zelf temperaturen, hoe ziet elektriciteit er uit? Voel aan het warmtehuisje welke ramen, muren en welk dakdeel geïsoleerd is en hoe werkt een verbrandingsmotor eigenlijk? Dit en nog veel meer
NIEUW: ervaar zelf de werking van een warmtebeeldcamera! Kijk in het infrarode lichtspectrum naar objecten en naar elkaar! Fotografeer elkaar in infrarood licht, isoleer jezelf en maak energielekken zichtbaar voor het menselijk oog!
NIEUW: Een windenergietunnel met timer en windzak!
Daarnaast zijn er nog vele losse objecten zoals natuurzoekplaten, zelf energie opwekken met een draaiwiel, de energieman, het zonne-energie huisje, een windtunnel met windmolen, het item Gasloos & Duurzaam wonen met hengelspel en alle facetten rondom duurzaam wonen en er is een tegelwip-huisje voor alle leeftijden! Leuk en leerzaam dus voor iedereen!

Voor kinderen is de tentoonstelling informatief door middel van doen & ontdekken en er is ook nadere achtergrondinformatie beschikbaar.
Het opdrachtenboekje omvat een speurtocht door de tentoonstelling. Spelenderwijs ontdekken kinderen de onderwerpen en achtergronden van de tentoonstelling.
Klik hier voor de nieuwste video! 🎥
Nou vooruit dan.. nóg een leuke video! 🎥

Doelgroepen voor lessen Primair Onderwijs (PO): 


Groep 5 ( 8 - 9  jaar)

Groep 6 ( 9 - 10 jaar)

Groep 7 (10 - 11 jaar)

Groep 8 (11 - 12 jaar)


Los bezoek: geschikt voor alle leeftijden: Zeer geschikt voor gezinnen, met of zonder actieve begeleiding.

Met extra elementen die ook voor de jongste doelgroep geschikt zijn.


Vloeroppervlak: 80 - 120 m². (ZAALVULLEND)

Prijs op aanvraag inclusief transport, opbouw en afbouw.


Inclusief:

- lespakket

- handige losse vragenbordjes per onderdeel.

- staande roll-up banner.


Foto album:

FOTO ALBUM tentoonstelling Duurzame Doeners!


"De oppervlakte van de aarde is eindig, grondstoffen kunnen opraken en de opnamecapaciteit van de atmosfeer en onze natuurlijke omgeving kent haar grenzen.
Hoe wij met de aarde omgaan bepaald dus of er nog iets over blijft voor toekomstige generaties." (Citaat Wikipedia)

De kern van de tentoonstelling bestaat uit een serie hoofdblokken met aan vierzijden informatie over duurzaamheid in de brede zin van het woord. Interactiviteit speelt een belangrijke rol. Dit wordt ondersteund door vele elektrospellen, voelgaten, geurkastjes & geluidkastjes, schuiven en draaicirkels. Iedereen maakt op een leuke manier kennis met de hoofdonderdelen Duurzaam bouwen, Duurzaam huishouden, Duurzame bio industrie & landbouw, Duurzame energie.
Steekwoorden Duurzame Doeners: Biodiversiteit, klimaatadaptatie, waterbewustzijn, beter bouwen, energieneutraal, jeugdlab, duurzame energie, beter eten, voedingsleer, biologische landbouw, permacultuur, voedselbos, de eetbare tuin, steen eruit, groen erin, tegelwippen!
INKENNIS
Zweepslag 9
6852 ED Huissen
Nederland

CONTACT:
Maarten Rijgersberg
Email: info@inkennis.nl
Tel: 00 31 (6) 24 757 051
Nieuwsbrief ontvangen?
Sporadisch ontvangt u een leuke update van ons.. alleen als we wat te vertellen hebben.

Klik op de blauwe button om in te schrijven.
Linkedin Pagina Maarten Rijgersberg inkennis.nl
made with love by INKENNIS