Uitbreidingen over evolutie?

De Dino-expo stond voor het eerst in Bibliotheek Hengelo en als aanvulling op een andere tentoonstelling in het Natuurhistorisch museum Maastricht.
Nu nog te huur als middelgrote Dino Expo maar in de nabije toekomst staan nog kleine én grote uitbreidingen te wachten, zoals een grote uitbreiding met tijdlijn over de geologische tijdperken en de evolutie van het leven van toen tot nu. Deze levensgrote levensloop van het leven, interactieve evolutiepanelen en prachtige grote en kleine modellen van al wat geleefd heeft! Ontdek de verschillende tijdperken vanaf het moment dat het leven ontstond tot nú!

We laten op zeer toegankelijke wijze op kinderniveau zien wanneer bepaalde soorten leefden, wanneer en hoe de veranderingen ontstonden en wat de gelijkenissen zijn. We kijken veel naar dino's maar ook naar de evolutie van zoogdieren waar uiteindelijk ook de mens uit voortkwam.

Ontdek het antwoord op vragen zoals:
.
Zijn een paard, een neushoorn en een tapir directe familie van elkaar?
Waren dolfijnen en walvissen ooit één soort roof-hoefdier dat op het land leefde?
Stammen alle waterschildpadden af van landschildpadden?
Welke dinosaurussen leefden er eigenlijk in Nederland?
En hoezo zijn mensen en planten verre familie van elkaar?

Evolutie voor kids dus!
Maar wel met heel veel dino's natuurlijk!

Bij interesse in deze uitbreiding neemt u contact met ons op en we bespreken de doelstellingen en de tijd die we nodig hebben voor de realisatie van dit prachtige project!

Uit de natuur om ons heen leren we eigenlijk heel goed hoe dino's waren.. de schubben op de poten van vogels verraden dat ze familie zijn van de dino's en ook snavels waren niet vreemd in de dinowereld: de grote triceratops had een snavel als een papegaai en de eendensnavel-dinosaurussen (Hadrosaurussen) waren de grootste dinosaurusfamilie aller tijden!

Bekijk schedels van vliegende reptielen, graaf in de opgraafbak de schedel van een T-rex op! Zet de botten op zijn plaats van de roofdinsaurus Deinonychus.

 

Wist je trouwens dat de eerste Mosasaurus in Nederland werd gevonden? Mosasaurus betekent "Maashagedis" en de mooiste skeletten vind je in het Natuurhistorisch Museum Maastricht!
Er is een enorme T-Rex tafel met dinospelletjes en prachtige replica's. Er is een grote zoekkaart, een grote dinopuzzel, een vloerpuzzel en meer... Kortom: een leuke interactieve dino-invulling van uw ruimte!

Wanneer we naar dinosaurussen kijken, kijken we ook een beetje naar onszelf. Want als zij er nog waren.. dan waren wij er niet geweest!

Zo'n 66 miljoen jaar geleden viel een meteoriet met de kracht van 100 miljard Hiroshima-atoombommen op het schiereiland Yucatan in Mexico.

 

  • Ieder landdier boven 25 kilogram stierf bijna onmiddellijk na de inslag.
  • Alle niet-vliegende dinosauriërs stierven uit. Veel grote, zwemmende reptielen en alle vliegende reptielen stierven uit.
  • Kleine insectenetende zoogdieren met een placenta overleven. Dit zijn de placentazoogdieren, de gezamenlijke voorouder van meer dan 60% van alle zoogdieren op aarde zoals de walvis, giraf en de mens.

 

Zo eindigde het laatste dinotijdperk, het Krijt, en brak ons tijdperk der zoogdieren aan. Duizenden soorten zoogdieren zouden komen en gaan en het zou nog bijna 66 miljoen jaar duren voordat de eerste mens er was.

 

 

Doelgroepen voor lessen PO: 

Groep 3 ( 6 - 7 jaar)

Groep 4 ( 7 - 8 jaar)

Groep 5 ( 8 - 9  jaar)

Groep 6 ( 9 - 10 jaar)

Groep 7 (10 - 11 jaar)

Groep 8 (11 - 12 jaar)

Los bezoek: geschikt voor alle leeftijden: Zeer geschikt voor gezinnen, met of zonder actieve begeleiding.

 

Vloeroppervlak: 60 - 80 m². Na toekomstige uitbreidingen tot 140 m² (kleiner kan altijd)

Prijs op aanvraag. Inclusief transport, opbouw en afbouw.

 

Inclusief:

- lespakket

- handige losse vragenbordjes per onderdeel.

- banner 4 x 1 meter + staande roll-up banner.

FOTO ALBUM DINO-EXPO

Binnenkort hier meer over toekomstige uitbreidingen zoals een grote zoekkaart over de tijdlijn vanaf het eerste leven tot nu!

En wat dacht je van een leuk spel vol dinoweetjes?! Prachtige nieuwe 3D materialen, schedels en echte botten van dino's en de sabeltandkat!

SPANNEND!!

speelboer.com de dino webshop van nederland en belgie
Bent u ook op zoek naar prachtige, natuurgetrouwe miniatuur modellen van dinosaurussen zoals in onze dino experience?
U vindt alles op onze bevriende website van Speelboer - Dé dino shop van Nederland & België
INKENNIS
Zweepslag 9
6852 ED Huissen
Nederland

CONTACT:
Maarten Rijgersberg
Email: info@inkennis.nl
Tel: 00 31 (6) 24 757 051
Nieuwsbrief ontvangen?
Sporadisch ontvangt u een leuke update van ons.. alleen als we wat te vertellen hebben.

Klik op de blauwe button om in te schrijven.
Linkedin Pagina Maarten Rijgersberg inkennis.nl
made with love by INKENNIS